Om Oss

.
Tassili ble startet av Aissa Tobi og Ketil Kielland Lund. Orkesteret tar utganspunkt i stemmen, instrumentene og folkemusikken til Aissa. Tassilis musikk befinner seg i krysningspunktet mellom nordafrikanske og vestlige tradisjoner med Aissa som sanger og strengemann i sentrum. Ketil har bidratt med arrangementer, cd produksjon, vanning av kamelene m.m..
Aissa Tobi er fra Marokko og lærte å spille tradisjonsmusikk av sin bestefar i barneårene. Musikken Aissa og bestefaren spilte kalles Gnawi som er en lokal variant av Gnawa. Gnawa er kjent som transemusikk og har blitt brukt i healingritualer i Nord- Afrika. Musikkformen har eksistert i svært lang tid og er et resultat av møtet mellom islamsk sufi, vestafrikanske tradisjoner og marokkos urbefolkning berberne.
Med seg har han Ketil Kielland Lund som produsent og medmusikant . Ketil studerte klassisk musikk som ung, men ble etterhvert mer opptatt av rytmisk musikk og musikk fra ikke-vestlige land, og han har spilt i en rekke Oslogrupper med bånd til ulike steder i Afrika. Aissa og Ketil traff hverandre første gang i et øvingslokale på midten av nittitallet. De spillte i bandene til bl a Cheb Hussein (Rai 2) og Mitchy (Mixed Blessings). Noen sagnomsuste jammer/fester i øvingslokalet ble forøvrig forløperen til klubben Nomaden i Oslo. Noen år senere startet de Tassili sammen med venner fra nomadentiden og musikere rundt Mari Boine.
Dette er den første plata med verdensmusikk fra plateselskapet ta:lik.
Kontakt: Ketil Kielland Lund : kiellund@hotmail.com / mob.: 9094 4317


Plateselskapet ta:lik har siden 1999 gitt ut over 60 plater med norsk tradisjonell og moderne folkemusikk. Selskapet samarbeider med NRK, og distribuerer musikk gjennom phonofile og musikkoperatørene. Mer informasjon og pressebilder: http://www.talik.no/